De ce student la Facultatea de Agricultură?

 
 

 

     

Facultatea de Agricultură din Bucureşti a fost înfiinţată în anul 1852 şi are o bogată experienţă didactică şi de cercetare pe plan naţional şi internaţional, fiind cea mai veche şi prestigioasă instituţie de învăţământ superior agronomic din România. pregăteşte specialişti cu înaltă calificare în domeniile: agronomie, silvicultură şi biologie. De asemenea, desfăşoară activităţi de cercetare ştiinţifică în domeniile: agricultură , siguranţă şi securitate alimentară, mediu înconjurător şi biotehnologii.

     640x480

 

   

Oportunităţi de angajare rapidă după finalizarea cursurilor, atât la stat cât şi în mediul privat datorită practicii bine efectuate pe parcursul anilor de studiu, chiar în firmele în care vor putea activa ca salariaţi. Studenţii nu doar acumulează o cantitate numeroasă de informaţii dar sunt sprijiniţi să şi aplice ceea ce învaţă. Intrarea pe piaţa muncii este un proces simplificat deoarece facultatea se implică în dezvoltarea studentului, organizând întâlniri faţă-în-faţă cu angajatorii.

     

   

      

Facultatea de Agricultură dispune de un număr foarte mare de săli de curs si laboratoare dotate cu aparatură funcţională necesară studenţilor in realizarea proiectelor cât şi o cantitate de materiale informaţionale din domeniu pe care le pot accesa oricând în cadrul facultăţii.

     

 

   

În campusul „Agronomie-Herăstrău”, cu o suprafaţă de 38 de hectare, situat în apropierea celebrului parc bucureştean Herăstrău, se găsesc şase din cele şapte facultăţi ale USAMV Bucureşti, printre care şi Facultatea de Agricultură. În cele nouă cămine, locuiesc cei 4.000 de studenţi care solicită cazarea la începutul anului universitar. Căminele au centrale termice proprii, iar camerele sunt dotate cu cablu TV şi cu prize de acces gratuit la internet. Fiecare palier are bucătării dotate cu plite electrice, cuptoare cu microunde şi cu maşini de spălat. Servitul mesei este asigurat la Complexul alimentar „Agronomie” unde se află o sală de mese pentru studenţi, în regim „à la carte”, două resturante („Rustic” şi „Salonul Albastru”), trei săli de conferinţe şi o terasă de vară. În incinta campusului sunt şi magazine cu produse alimentare.

     
     

Biblioteca din incinta campusului are un impresionant fond de carte, incluzând lucrări de patrimoniu. Condiţiile de lectură sunt deosebite. Biserica studenţească din incinta campusului desfăşoară servicii religioase şi activităţi educative cu tinerii. Complexul sportiv este compus dintr-o sală de sport polivalentă de dimensiuni olimpice, o sală de fitness, un teren de fotbal cu gazon, un teren de fotbal cu iarbă sintetică, un teren de tenis cu piciorul. În campus, sunt organizate competiţii sportive, dar şi spectacole cultural-artistice de diverse genuri. „Student Club” cuprinde o discotecă şi o sală de biliard.

Harta campus