3,2,1…! 1000 de participanți au luat startul la cea de-a doua ediție a Crosului USAMV, în Campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București

Încă de la primele ore ale dimineții de sâmbătă, 8 aprilie 2023, aproape 1000 de participanți au alergat în campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Campusul Agronomie-Herăstrău este din nou gazda Crosului USAMV, ediția a doua, competiție dedicată studenților și iubitorilor de mișcare în natură. Pasionații de mișcare în natură au luat parte, de la mic la mare, la cele cinci categorii: Copii 1K, Elevi 5K, Studenți USAMV 5K, Open 5K și Open 10K.

Printre momentele inedite de astăzi menționăm bucuria de a vedea alergători de până la 91 de ani, de a avea pe podium studenți #extraordinari ai USAMV București, iubitori ai sportului veniți cu bebeluși, alergători patrupezi participanți în cursa de 5 km sau dovezile de fair-play arătate de micii alergători de doar 10 ani! Câștigătorii se bucură de o mulțime de premii oferite de USAMV București alături de sponsorii noștri, premii ce promovează și susțin un stil de viață sănătos.

Este de apreciat implicarea cu succes a peste 60 de studenți voluntari în organizarea evenimentului. Astfel, alături de promovarea mișcării în aer liber, evenimentul a fost un succes și din perspectiva încurajării studenților în implicarea în activități de voluntariat, in socializare și in dezvoltarea spiritului de echipă și de comunitate!

Evenimentul s-a organizat sub egida Federației Române de Atletism și o are ca ambasador pe campioana olimpică, mondială şi europeană la atletism – Gabriela Szabó. Competiția sportivă este certificată la nivel internațional de către AIMS/World Athletics. Crosul desfășurat în Green CampUSAMV, cel mai verde campus universitar a oferit participanților oportunitatea de a descoperi sau redescoperi cele mai frumoase locuri ale campusului, un loc recunoscut pentru deschiderea față de iubitorii de natură, de viață sănătoasă și mișcare.

Astăzi, alături de Gabriela Szabo si de gazda evenimentului – domnul Sorin Mihai Cîmpeanu & echipa USAMV, au fost prezenți reprezentanții Ministerului Educației, Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Federației Romane de Atletism, Agenției Naționale de Anti – Doping, parteneri media și sponsori.

Anul acesta este unul special având în vedere că data de 8 aprilie reprezintă „Ziua Sportului Curat”. Ziua Sportului Curat este o zi în care organizații sportive (cluburi, federații, ligi profesioniste) alături de colectivități întregi, practicanți ai sportului sau simpli iubitori ai sportului sărbătoresc principiile ce ghidează sportul curat, performanța nealterată de mijloace și metode interzise.  

Campionii care au susținut azi Crosul USAMV – Gabriela Szabo, Mihai Covaliu și Anișoara Cușmir – reprezintă adevărate repere pentru tineri.

Despre Universitatea de Stiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din București (USAMV) este un pol de excelență al învățământului universitar de specialitate, transformată constant şi consistent pe parcursul celor peste 170 de ani de existență. USAMV are peste 11.000 de studenți, fiind definită ca „o universitate pentru viaţa şi agricultura, prin educaţie şi cercetare de înalta calitate”. Cele 7 facultăți USAMV București au dat startul preînscrierilor pentru concursul de admitere- Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală Daca vrei să faci parte din comunitatea #extraordinară USAMV București află toate detaliile pe www.usamv.ro/admitere

Descoperă mai multe despre cum a fost la cea de-a doua ediţie a Crosului USAMV accesând adresa crosul.usamv.ro